home         menu  
 

Franšoise Kunst

InSpiritART is een initiatief en opgericht in de jaren '90 toen ik net begon met mijn atelier en praktijk in Amsterdam. Momenteel zichtbaar onder de noemer ZEN ART creations, Franšoise Kunst voor mijn kunstzinnige activiteiten.

Schilderen

"In mijn atelier maak ik abstracte, losfiguratieve, expressieve schilderijen met een vleugje mystiek; materiaalgebruik is onder andere acryl, gouache en gemengde techniek op papier en doek, schilderijen mixed media.
De schilderijen zijn sterk intu´tief opgezet, ge´nspireerd door de taal van licht en liefde. Mijn handen en het materiaal spelen en experimenten op het doek. Het is als het ware of het schilderij zichzelf wil verbeelden. Creatief en kunstzinnige aard, geboren en getogen.

Het ontdekken van de beleving van kleur, het al dan niet uitwerken naar losfiguratieve vorm, het verdiepen en waarnemen brengt mij in contact met mijn innerlijke bron van leven. Vanuit die basis kijk ik naar wat mij verbindt, inspireert en motiveert.
Fotografie
Verder richt ik mij op fotografie. Waar ik in mijn kindertijd veel plezier beleefde aan het samen werken in de doka van mijn vader. Fotografie, toen voornamelijk zwart/wit en het leren zelf foto's ontwikkelen, was bijzonder spannend en magische ontdekking. Tegenwoordig gaat dit alles digitaal en maakt het een stuk eenvoudiger.
Ik fotografeer ZEN (contemplatief), zonder het beeld dat ik waarneem op het eerste oog, mooier te willen maken, het is zoals het is. Ik word geraakt door schoonheid, de eenvoud, de vergankelijkheid in beeld te brengen, met mijn artistieke oog datgene te vangen wat boeit of raakt. Soms net een beetje 'out of the box'.
Tekst & Beeld
Ik maak zo nu en dan gebruik van mijn foto's of ander beeld in combinatie met een zelfgeschreven tekst. Schrijf korte artikelen over bewustzijn en levensprocessen, poŰzie. Deze plaats ik op een aparte site met fotografie en blog voor mijn essays. Verder houd ik mij bezig met het (grafisch) vormgeven van tekst & beeld. Sinds kort betrokken als taalcoach NT2 Nederlandse taal voor anderstaligen.
 

 
 

Coaching counseling
"Ik
vind het boeiend te werken met mensen vanuit een intu´tieve en holistische benaderingswijze. Dit in combinatie met energiewerk, (kunstzinnig) counseling. Ik geef begeleiding en advies aan vrouwen die op zoek zijn naar het hervinden van hun innerlijke kracht en meer vanuit verbinding willen leven. Door middel van gesprek, meditatie/oefening of helende sessies.

Pelgrimspad

Het leven op aarde is een uitdagend leerproces met vallen en opstaan, met lessen (levende bibliotheek) en mogelijkheden die ons worden aangereikt. Over hobbels en dalen maar tevens over pieken en toppen, ups en downs. Zo gaat dat bij de meeste mensen, doch is ieders levensweg uniek en waardevol.
Mijn levenspad heeft mij gebracht op het punt waar ik nu sta. Een diepe indruk achterlatend in mijn leven is een ervaring waarbij de grens tussen leven en dood een dunne sluier blijkt. Inmiddels weet ik dat in iedere ervaring, hoe moeilijk en zwaar deze ook is, een uitdaging en een geschenk schuilt. Vanuit deze bron van inspiratie en als ervaringsdeskundige, hoop ik jou te mogen begeleiden op jouw unieke weg.

Door levenservaring en diverse aanvullende studie/opleiding kan ik je een professionele maar bovenal liefdevolle begeleiding geven. Ik combineer diverse disciplines van mijn vakgebied afhankelijk van wat jij nodig hebt voor je eigen groei- en ontwikkeling.

Lichaam, ziel en geest (de drie-eenheid) staat centraal bij iedere vorm v
an heling. Daarbij ligt de aandacht en focus op het opnieuw (her)ontdekken van je eigen mogelijkheden, je talenten, jouw Kracht, dit alles aangereikt vanuit Liefde en Licht."

 

 

 

 


exposities en opdrachten

 
  colofon update 2020 / copyright auteursrecht tekst & beeld  ZEN&ARTęFran Kunst