Kunstzinnig coaching counseling
home    menu
   
 

ZEN ART   InSpiritART©

   
 


Spiegelbeeld Reflectie
door middel van creatieve oefening in fotografie kijken en waarnemen naar je innerlijk en uiterlijke beeld. Hoe sta jij in de wereld? In contact met jezelf, je ware Zelf? Wat kom je tegen in je contact met anderen en hoe kun je de spiegeling hierin terugkoppelen. Vertaal je deze spiegel van de ander naar je eigen innerlijke belevingswereld of oordeel je en wijs je de ander af?  Hoe helder is jouw waarneming? Door welke ogen kijk jij naar jezelf en de wereld? Hoe is je zelfbeeld? Hoe reageren mensen op jou?

Deze vragen komen wij tegen als wij samen gaan kijken, waarnemen, in gesprek komen. Door middel van fotografisch beeldmateriaal gaan wij hiernaar kijken. Samen de natuur in, foto's maken, beeld waarnemen, lezen....naar binnen keren, introspectie. Je leert op een nieuwe wijze naar jezelf en anderen te kijken. Je kunt dit direct toepassen in je dagelijks leven.
 


In een speciaal voor jou op maat gemaakte sessie begeleid ik je op jouw unieke levensweg. Een kennismaking coaching gesprek met jouw vraag, een afspraak met een fotosessie in de natuur, een vervolg sessie met een bespreking van het gemaakte werk. Ook kan ik je een soort van 'thuis' opdracht meegeven om zelf nog aan de slag te gaan met je camera.
 
Je hebt geen uitgebreide fotografiekennis van de camera nodig, het is een pré als je van fotograferen houdt, handig als je een camera hebt voor het maken van je foto's. Aan de hand van het gemaakte beeldmateriaal gaan wij in gesprek en ontvang je feedback en spiegeling op jouw vraag.


Schilder/teken/schrijfopdrachten
Een andere creatieve inzet is schilder/teken of schrijfopdrachten. Ik sta aan de zijlijn en begeleid je daar waar nodig in een sfeervolle en vertrouwde omgeving. Het doel van deze manier van kunstzinnig actief zijn is dat je direct vorm kunt geven aan je gevoelsleven door dit uit te drukken in beeld. Wij bespreken je gemaakte werk om je de benodigde feedback te geven. Je krijgt uitleg over kleuren, vormen en symbolen. Je kunstwerk spiegelt daarin jezelf, een soort van innerlijk zelfportret. Je hebt geen kunstzinnige ervaring nodig.

Deze manier van kunstzinnige en creatieve expressie helpt je beter in contact te komen met jezelf en daardoor ook met je omgeving; meer met beide benen op de grond te staan; jezelf te ervaren als ‘goed zoals je bent’; je gevoelens te uiten en zo nodig te bespreken; je leert los te laten wat niet langer nodig is in je leven waardoor je in beweging blijft en er nieuwe positieve energie vrijkomt.
Deze sessies worden structureel opgebouwd met een duidelijk begin en eind waarbinnen ruimte is voor gesprek en creatieve, inspirerende oefeningen.
 

   
 

Coaching 'zonder bagage kan ik weer lopen'

   
 

 *ZEN&ART KUNST
                          *
ART workshops