InSpiritART                                                                         home         menu
 
 
 

Schilderen
"In mijn atelier maak ik abstracte, losfiguratieve, expressieve schilderijen met een vleugje mystiek; materiaalgebruik is onder andere acryl, gouache en gemengde techniek op papier en doek, schilderijen mixed media.
De schilderijen zijn sterk intu´tief opgezet, ge´nspireerd door de taal van licht en liefde. Mijn handen en het materiaal spelen en experimenten op het doek. Het is als het ware of het schilderij zichzelf wil verbeelden. Creatief en kunstzinnige aard, geboren en getogen.

Door diepgaande ervaring met een blik op de grens van leven en dood ben ik bewuster in het leven komen te staan. Daarbij sla ik een brug ofwel maak ik een vertaalslag naar het hier en nu. Tijdens het schilderen ontstaat een voorstelling die verder wordt uitgewerkt.
Het ontdekken van de beleving van kleur, het al dan niet uitwerken naar losfiguratieve vorm, het verdiepen en waarnemen brengt mij in contact met mijn innerlijke bron van leven. Vanuit die basis kan ik kijken naar wat mij verbindt, inspireert en stimuleert.

Fotografie - tekst & Beeld
Verder richt ik mij op fotografie. Waar ik in mijn kindertijd veel plezier aan beleefde, in de leer thuis bij mijn vader. Fotografie, toen voornamelijk zwart/wit en het leren zelf ontwikkelen, was bijzonder spannend.  Tegenwoordig gaat dat digitaal en maakt het een stuk eenvoudiger.
Ik fotografeer ZEN (contemplatief), zonder het beeld dat ik waarneem op het eerste oog, mooier te maken, het is zoals het is. De schoonheid, de eenvoud, de vergankelijkheid. Soms gebruik ik mijn foto's of beeld in combinatie met een zelfgeschreven tekst.
Schrijf korte artikelen over bewustzijn en levensprocessen, poŰzie. Vormgeven van tekst & beeld.
Daarnaast werk ik graag privÚ aan mijn project Nature Gifts, dit zijn gevonden items ofwel geschenken van moeder aarde, gevonden tijdens mijn reizen naar krachtplaatsen ofwel wandelingen in de natuur. Ik maak van stenen, hout, schelpen en dergelijke, nieuwe creaties ter inspiratie.
 

 
 

Coaching
"In
mijn
coaching, vind ik het heel boeiend te werken met mensen vanuit een intu´tieve en holistische benaderingswijze. Dit onder meer in combinatie met energiewerk, kunstzinnig counseling. Ik geef begeleiding en advies aan mensen die op zoek zijn naar meer innerlijke kracht en meer vanuit verbinding willen leven. Door middel van gesprek, meditatie/oefening of helende sessies.

Het leven op aarde is een uitdagend leerproces met vallen en opstaan, met lessen (levende bibliotheek) en mogelijkheden die ons worden aangereikt. Over hobbels en dalen maar tevens over pieken en toppen, ups en downs. Zo gaat dat bij de meeste mensen, doch is ieders levensweg uniek en waardevol.
Mijn levenspad heeft mij gebracht op het punt waar ik nu sta. Een diepe indruk achterlatend in mijn leven is de ervaring van ernstig ziek zijn waarbij de grens tussen leven en dood een dunne sluier blijkt. Inmiddels weet ik dat in iedere ervaring een uitdaging en een geschenk schuilt. Vanuit deze inspiratie hoop ik jou te mogen begeleiden op jouw weg....

Door levenservaring en aanvullende opleidingen kan ik je een professionele maar bovenal liefdevolle begeleiding geven. Ik combineer diverse disciplines van mijn vakgebied afhankelijk van wat jij nodig hebt voor je eigen groei- en ontwikkeling.

Lichaam, ziel en geest (de drie-eenheid) staat centraal bij iedere vorm v
an heling. Daarbij ligt de aandacht op het opnieuw (her)ontdekken van je eigen mogelijkheden, je talenten, jouw Kracht, dit alles aangereikt vanuit Liefde en Licht."

 
     exposities en opdrachten

 
 

page up

 
  colofon update 2018 / copyright auteursrecht tekst & beeld  ZEN&ARTęFran Kunst